Meeslepende Muziek & Zang

uit Spanje, Portugal en Zuid-Amerika

v.l.n.r.: Roland (keyboard / percussie) – Eveline (zang) – Enrique (zang / guitaren)

SEDA ROSA – betekent ‘Zijden Roos’ in het Spaans.
Wij zijn in staat om muziek en zang uit Spanje, Portugal en Zuid-Amerika samen te smelten tot een prachtige en intieme ervaring!

BOEK ONS!  (zie onderaan deze pagina)

Omdat we een trio zijn, kunnen we overal makkelijk optreden.
Of u ons nu nodig heeft voor een bruiloft, een romantisch etentje (zelfs bij u thuis), een muzikale soiree, om uw gasten te entertainen in uw restaurant of tuinfeest, jubileum of opening, wij zijn er om een heerlijke muzikale sfeer te creëren.

SEDA ROSA is de naam van een muzikale samenwerking die in 2014 in Nederland is ontstaan. Het was het resultaat van de ontmoeting tussen Eveline Satink (“Seda”) en Enrique de la Rosa (“Rosa”). Beiden hebben een passie voor Portugese, Zuid-Amerikaanse en Spaanse muziek.

Zangeres Seda (geboren 1957) trad al twintig jaar actief op in verschillende formaties nadat ze 8 jaar lang klassieke zang had gestudeerd bij Maria Daane, docent aan het Rotterdams conservatorium.
Ingroeien in de specifieke zuid-europese muziektraditie doet ze tijdens de jarenlange samenwerking met zanger / componist / gitarist Luis Lopes Oliveira de Sousa tussen 1995 en 2010, onder de naam MÓ (Portugees voor ‘Molensteen’).

In 2002 werden ze uitgenodigd voor een televisieoptreden ter gelegenheid van het huwelijk van koningin Maxima en koning Alexander.

Met een muzikaal repertoire van zo’n 80% zelfgeschreven en gecomponeerde liedjes reisden ze door Portugal, Nederland en België. Daarna volgden optredens voor voor Portugese studenten / universiteiten in België en culturele clubs, o.a. Le Foire du Livre in Brussel.

Enrique de la Rosa (geboren in 1958) is een gepassioneerd gitarist, zanger en componist. Zijn virtuositeit op de gitaar en hartverwarmende stem zullen de meeste mensen die hem horen spelen diep raken.Als selfmade muzikant wist hij zijn eigen unieke stijl uit te bouwen, geïnspireerd door flamenco, gipsy-jazz en andere stijlen die ‘Corazon’ ademen.

Hij speelde in verschillende theaters in Nederland, o.a. Tuschinski Theater Amsterdam. Hij vermaakte ook het publiek in verschillende bekende hotels en restaurants, waaronder het Grand Hotel ‘Huis Ter Duin’ in Noordwijk en Restaurant ‘De Swaen’ in Oisterwijk, van de beroemde chef-kok Cas Spijkers. Enrique speelde meerdere malen met Nederland’s (en internationaal) muzikaal icoon: Thijs van Leer!

Pianist / percussionist Roland Stolk (links op de foto) is in 2022 het duo komen versterken met zijn muzikale vakmanschap.
Na zijn studie aan conservatoriums in Rotterdam en Boston (USA) werd Roland ruim bekend in de Nederlandse muziekscene met zo’n 15 jaar als muzikant met artiesten / groepen als o.a. Visser&Friends / Zenga / Juia Loko / Matilde Santing. Hij richtte zelf groepen op en was studiomuzikant voor  o.a. Flairck, Matilde Santing en Herman van Veen!

Roland componeert en produceert zelf muziek en gaf vibrafoon- en  jazz-les aan diverse muziekscholen en conservatoriums in Nederland en BelgIë.
Kijk vooral eens op zijn YouTube-kanaal:  https://www.youtube.com/@rolandstolk

Zijn veelzijdig talent voegt een extra dimensie toe aan een optreden. Het klikte meteen tussen de drie en de piano en cajon geeft extra melodische en ritmische dynamiek aan de begeleiding van de zangnummers, of dat nu een emotionele Fado is of een Braziliaanse Samba met heerlijke Latijns-Amerikaanse ritmes!

 

AUDIO / VIDEO

Seda Rosa  –  Eveline en Enrique – met ‘Anna El Bajon’.

SEDA ROSA is dus niet alleen luistermuziek, maar geeft u gelegenheid om er lekker op te dansen / bewegen!
De interactie met het publiek is direct, de muziek is bijzonder vanwege de emotionele, melodische en ritmische kwaliteiten en sluit aan bij een breed publiek tijdens luisterconcerten, diners, dansavonden, beurzen en bruiloften.

SEDA ROSA garandeert een ‘anders-dan-andere’ ervaring bij veel gelegenheden, voegt een unieke kleur toe en is in staat om een luisteroptreden, feest, of receptie nét die extra ervaring te geven om over na te praten!   

CONTACT

Je kunt ons vinden via:  FACEBOOK.COM/SEDAROSA
of ons emailen/boeken via:  INFO@SEDAROSA.NL
In dringende gevallen bellen: (+31) (0)113 – 123456


 

(c) 2023 – Seda Rosa

Website door Mediator Media – Goes  |  info@mediatormedia.nl